Pari sanaa yrittäjän elämästä kriisin keskellä ja kiitokset Business Finlandille

FI

Kuusi viikkoa on tehty yötä päivää ajatustyötä ja päätöksiä sen eteen, että toiminnan edellytykset yrityksessäni säilyisivät. Ettei 26 vuoden elämäntyö valu hukkaan. Kaikki ylimääräiset kulut karsittiin kriisin ensimmäisenä päivänä. Työt jaettiin kahteen 6h vuoroon josta maksetaan 8h palkka. Toimistotyöt tehdään etänä.

Pankit olivat ensimmäisenä lupaamassa lyhennysvapaita. Vielä kuuden viikon jälkeen en tosin ole pankista vastausta saanut. Asiaa kuulemma selvitellään.

Poliitikot ovat kiihtyneeseen tahtiin antaneet esimerkkiä siitä, miten kriisiä ei saa johtaa. On haukuttu yrittäjät, sairaanhoitopiirit, kieltäydytty ottamasta vastaan yksityisen sektorin apua, järjestetty selvityksiä toisensa jälkeen omien ohjeistusten mukaisen toiminnan tekemisestä. On onnistuttu vastuuta pakoilemalla halvaannuttamaan suojavarustehankinnat ja yritystukien jakaminen. Eilen eräs AY-johtaja kaiken huipuksi väläytteli yritysten kansallistamista. Älykkäiltä ihmisiltä on kadonnut suhteellisuudentaju.

Oman yritykseni pelasti muutama asia.

Joustavat työntekijät ja Suomen paras työnjohtaja joka otti ohjat käsiinsä kun itse siirryin täyspäiväisesti ratkomaan ongelmia.

Tukeva 3-4kk kassa, joka on peruja 1990-luvun laman pelosta.

Business Finlandin tuki, jonka johdosta yhtäkään meidän seitsemän hengen yrityksestä ei tarvitse lomauttaa eikä irtisanoa. Pärjäämme olemassa olevalla kassalla, tulorahoituksella ja BF:n tuella nyt koko vuoden. Säästöliekillä mennään, mutta työntekijät saavat palkkansa.

Talouskriisi iskee yritykseeni todenteolla vasta ensi vuonna kun nykyiset projektit on saatettu loppuun. Silloin meillä on oltava valmiina uusi toimintamalli ja tuotteet. Sitä teemme nyt Business Finlandin avustuksella.

Jokainen työtunti, sähköposti, puhelu ja muu kulu merkitään ylös ja raportoidaan Business Finlandille. Ulkopuoliset suunnittelijat saavat korvauksen ja raha lähtee kiertämään. Itse sijoitamme kehityshankkeeseen 25 000€.

Kaikkia yrityksiä ja työpaikkoja ei voida pelastaa. Mutta voimme toivon mukaan välttää hyvinvointivaltion tuhoutumisen. Jos meillä vielä ensi vuonna on ilmainen koulutus, eläkkeet ja terveydenhuolto, Suomi on onnistunut talouskriisin hoidossa. Virheelliset suojavälinehankinnat tai väärille yrityksille annetut yritystuet ovat pisara meressä kun valtio velkaantuu 15-20 Miljardia. Kaikkein tärkeintä Suomelle on nyt säilyttää yritysten toimintakyky. Ilman yrityksiä meillä ei ole yhtäkään koulua, opettajaa, sairaalaa, sairaanhoitajaa ei kirkkoa eikä virastoa.

Nöyrin kiitos Business Finlandille esimerkillisen nopeasta työstä mittaamattoman kovan paineen alla ❤️

Jokaiselle yrittäjälle muistutus, levätkää välillä, älkää lukeko uutisia. Voimia.

Previous
Previous

Saimme Euroopan Aluekehitysrahaston tuen konehankintaan

Next
Next

Marraskuun puulajimme on tervaleppä